fbpx
Maak een afspraak

Ben je net gewend aan het feit dat je netwerk “802.11ac Wave2” moet zijn want “802.11n” is zo 2007. Komt er weer een nieuwe standaard om de hoek kijken.

WiFi 6 (ook wel 802.11ax) is de laatste verbetering op het gebied van WiFi. Het getal 6 staat voor de 6e generatie van WiFi standaarden. 

Maar wat voor verbeteringen zijn dit dan? En wat betekend het voor jou als je WiFi 6 in je kantoor wilt gaan gebruiken? 

Even een software update?

Voordat we beginnen over de verbeteringen en de redenen waarom WiFi 6 voor jou een verbetering zou kunnen zijn. Beantwoorden we eerst een vraag die vaak gesteld wordt:

“Kun je naar WiFi 6 upgraden door een software/firmware update?”

Helaas is dat niet mogelijk. WiFi 6 gebruikt nieuwe technologie welke afhankelijk is van de gebruikte apparatuur. Met een alleen eenvoudige software update is dit dus helaas niet op te lossen. Wel zijn er een aantal situaties waarin het mogelijk is bestaande apparatuur in te ruilen.

Is het nuttig (voor jou)?

De belangrijkste vraag als je overweegt een WiFi 6 netwerk aan te schaffen is: Wat voor verbetering brengt het voor jou en je bedrijf?

Om je niet langer in spanning te houden, je WiFi wordt sneller! Het voordeel van WiFi 6 is dat het niet alleen sneller voor jou wordt, maar ook voor de mensen om je heen.

Vergelijk je WiFi netwerk met een snelweg.
Het aantal banen bepaald hoeveel mensen er naast elkaar kunnen rijden, de maximum snelheid bepaald hoe snel je op je bestemming komt. 
WiFi 6 brengt verbeteringen in het aantal banen, oftewel het aantal mensen dat tegelijk data kunnen versturen. Maar ook in de maximum snelheid, oftewel de snelheid waarmee je data kunt ontvangen en versturen. 

De voordelen voor jou:

  • 30% sneller
  • Snelheid blijft behouden bij meer gebruikers
  • Beter omgaan met storende factoren zoals andere netwerken
  • Groter bereik, dus minder access points nodig

Voorwaarden

Zeker voor WiFi netwerken geld steeds vaker het spreekwoord “de ketting is slechts zo sterk als de zwakste schakel”.

Door toenemende snelheden op het draadloze netwerk en ook steeds meer apparaten welke gebruik maken van het draadloze netwerk is de beperkende factor steeds minder vaak het draadloze netwerk zelf.

Er ontstaat een trechtervorm in het achterliggende netwerk. Om de snelweg-analogie er nogmaals bij te pakken: We komen met 20 auto’s naast elkaar met 180km/uur op een 1-baans provinciale weg af.
Als je bekabelde netwerk niet voorbereid is op de toenemende behoeftes van je draadloze netwerk doe je misschien de upgrade van je draadloze netwerk teniet. 

Door prijsdalingen en nieuwe technologiën is het gelukkig eenvoudiger om meer bandbreedte beschikbaar te maken.

Interesse?

Ervaar je momenteel problemen met je (draadloze) netwerk?
Ben je benieuwd of WiFi 6 nodig/mogelijk is in jouw bedrijf?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvend gesprek. 

Daar wil ik meer van weten!