fbpx
Maak een afspraak

Thuiswerken is natuurlijk iets wat we nu massaal aan het doen zijn. En als IT’ers hebben we een redelijk beeld van wat fijn gereedschap is om thuis te werken. Wat gebruiken wij zoal?

Allereerst is het fijn om een aparte ruimte te hebben. Een ruimte waar je kunt werken zonder dat de kinderen je afleiden, is gewoon echt heel fijn. Niet alleen voor je concentratie, maar ook met (video)bellen is het wel zo prettig. En zorg dat er voldoende licht en zuurstof is!

Een bureau met een groot werkblad is prettig… Maar een bureau welke je omhoog kunt zetten, zodat je er ook achter kunt staan is helemaal top. Zeker een aanrader! Een bureaustoel met armsteunen is wat ons betreft onmisbaar. Ieder voor zich, maar wij vinden een hoge rugleuning prettig zitten.

Een laptop heb je waarschijnlijk van je werk wel meegenomen, maar als je dan ook nog 1 of 2 losse beeldschermen kunt aansluiten is dat heel prettig werken. Als je laptop niet voldoende poorten daarvoor heeft, kijk dan even naar een dockingstation of een usb-c dock met de nodige poorten. Wij gebruiken dockingstations van HP, welke meteen je laptop opladen. Nog een voordeel is dat je 1 kabel hoeft aan te sluiten op je laptop en alles is meteen weer verbonden.

En dat verbinden gebeurd natuurlijk ook met een keyboard en een muis. En daarin zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Ikzelf houd heel erg van een keyboard met platte knoppen zoals een laptop dat heeft. Terwijl een ander graag grote toetsen heeft. De één heeft een numerieke toetsen nodig, ikzelf gebruik dat niet. Over een muis nog maar niet te spreken, iedereen heeft daarin een voorkeur. Wij zijn zelf groot voorstander van Microsoft en Logitech desktop sets.

En dan nog een headset. Hard nodig in deze tijd. Het zorgt ervoor dat omgevingsgeluid en echo’s worden voorkomen. Headsets van Jabra en Plantronics zijn zeker aan te raden i.c.m. MSTeams.


Nu we allemaal thuiswerken is een goede en veilige (wifi)verbinding wel zo prettig. Daarover volgt eerdaags meer…

Heb je hier vragen over, of wil je advies? Neem gerust contact met ons op.

Vond je dit interessant om te lezen? Volg ons voor nog meer tips, blogs en interessante nieuwtjes ook op Linkedin en Facebook.

Daar wil ik meer van weten!