TESTIMONIAL

Karmenta

Een klant waar we trots op zijn!

Maak een afspraak

“Dankzij ITeamplay kunnen

We overal werken in

onze veilige IT omgeving!”

Gerard Verheij – Karmenta

Karmenta

Karmenta is een kliniek voor Gynaecologie in Brabant. Medisch specialistische zorg voor vrouwen, zoals in het ziekenhuis, maar dan laagdrempeliger en met meer tijd en aandacht voor de vrouw. Voor Karmenta is de IT omgeving belangrijk, omdat deze de artsen ondersteunt in hun werkzaamheden. Een veilige en flexibele omgeving is voor Karmenta heel erg belangrijk, omdat de medewerkers steeds met privacygevoelige informatie van patiënten werken. Een goede informatiebeveiliging is bovendien een wettelijke plicht van zorginstellingen. Gerard Verheij heeft aan ITeamplay gevraagd om de IT omgeving te vernieuwen.

We zijn op locatie geweest bij Karmenta om de wensen te bespreken. Daaruit kwamen een aantal wensen naar voren:

  • Mail in de oude omgeving geeft nog weleens wat problemen. Deze moesten opgelost worden.
  • De data moet op een veilige manier, overal te benaderen zijn.
  • Bij overhoopte diefstal moet de data onbruikbaar zijn.
  • Het besturingssysteem en applicaties moeten altijd up-to-date zijn.
  • De werkplekken moeten beschermd zijn tegen virussen en malware.
  • Er moet op een veilige manier data gedeeld kunnen worden met externe partijen.

Met deze wensenlijst zijn we aan de slag gegaan. Wij hebben Karmenta geholpen door ze naar Microsoft 365 te migreren. De e-mail wordt aangeboden via Exchange online. De bedrijfsdata staat in Sharepoint en persoonlijke data staat in Onedrive. Door gebruik te maken van Onedrive en Sharepoint is het delen met externe partijen op een makkelijke en veilige manier mogelijk.

Met Multifactor authenticatie hebben we gezorgd dat de medewerkers moeten inloggen met iets wat ze weten (gebruikersnaam en wachtwoord) en iets wat ze hebben (een app op hun telefoon). Het personeel loopt nog weleens weg van hun computer. Door dynamisch vergrendelen binnen Windows te gebruiken, wordt de computer vergrendeld als hun telefoon geen verbinding meer heeft met de computer via bluetooth.

Om ervoor te zorgen dat de werkplekken automatisch geconfigureerd zijn, maken we gebruik van Microsoft Intune, of Endpoint Manager zoals dit tegenwoordig heet. Endpoint Manager zorgt voor installatie van Office en alle kantoorapplicaties. Daarnaast zorgt deze voor configuratie en beleid. Een onderdeel van dit beleid is versleuteling van data op alle werkplekken. Ook kan er vanuit het beheerportaal een wipe van data op een werkstation uitgevoerd worden. Wel zo veilig als een werkstation, zoals een laptop, in handen komt van iemand anders.

Medewerkers die thuis werken hebben via Office.com toegang tot de online Office-applicaties in hun browser. Ze lezen en wijzigen de bestanden, met vaak privacygevoelige informatie, zoals een planning van de operatiekamers Dit doen ze in hun browser, waardoor de data veilig in de cloud blijft staan en er geen risico is dat de data op een minder goed beheerde harde schijf terecht komt.

De werkplekken zijn voorzien van intelligente antivirus en er wordt gebruik gemaakt van DNS beveiliging. Ook op de werkplekken die meegenomen worden naar huis of naar een andere locatie, is deze beveiliging aanwezig. Bij het per ongeluk verkeerd aanklikken van een phishing link zal Karmenta naar een veilige pagina worden geleid waarin staat dat de link is geblokkeerd.

Updates voor Windows, Antivirus en applicaties worden door ons uitgevoerd en de werkstations worden met monitoring in de gaten gehouden. Mocht er toch iets aan de hand zijn, dan worden we genotificeerd en kunnen we het probleem meteen oplossen. Vaak zonder interactie met de gebruiker, maar mocht het toch nodig zijn, dan kijken we mee op het werkstation. Ook kunnen de gebruikers vanuit de agent (een stukje geïnstalleerde software) die wij gebruiken meteen een printscreen sturen en daardoor een ticket aanmaken in onze portal.

Omdat alle gebruikers van Karmenta bij ons de Windows 10 en Office 365 training hebben gevolgd zijn ze met een vliegende start begonnen!

Alles is in abonnementsvorm geregeld. Daardoor weet Karmenta precies wat ze kwijt zijn per gebruiker en per werkplek per maand.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw IT omgeving? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op