fbpx

Voor het eerst sinds 5 jaar heeft Microsoft ervoor gekozen om de iconen van Microsoft Office een update te geven. Zoals bij de meeste nieuwe functionaliteiten krijgt Office 365 de nieuwe iconen als eerst. Met het wijzigen van de iconen voor Office wil Microsoft een begin maken om alle applicaties er op alle apparaten weer hetzelfde uit te laten zien.

Ook moet het design beter de toenemende mate van geavanceerde features weerspiegelen.
Het design team van Microsoft zei hierover het volgende:

“We’ve infused our tools with powerful AI: you can get insights from data with less effort, write a paper using your voice, or make your resume using LinkedIn insights. We’ve also added totally new apps to the suite like our AI-powered meetings and chat service, Microsoft Teams. In the end, it’s great design that makes these experiences fluid and seamless.”

Het design team van Microsoft heeft geprobeerd in de iconen meer nadruk te leggen op de inhoud van de applicaties dan op de applicatie zelf om zo de mogelijkheden van samenwerken tussen de applicaties te benadrukken. Dit hebben ze gedaan door onder andere de letter van de applicatie, zoals de “W” bij het Microsoft Word icoon, kleiner te maken. Ook hebben ze iconen geen harde randen meer.

Het aanpassen van de iconen is slechts het begin. Naast de iconen van andere Microsoft applicaties zoals Teams en Visio wordt ook Outlook Mobile aangepakt. Hierbij wordt ook de functionaliteit uitgebreid. Volgens Microsoft moet het binnenkort mogelijk zijn om makkelijker gedeelde postvakken te openen in Outlook Mobile.

De verwachting is de de nieuwe iconen in de komende maanden zichtbaar worden voor alle gebruikers.

Daar wil ik meer van weten!