fbpx
Maak een afspraak

Het einde van een ‘veilige’ Windows 7 bedoelen we daarmee. Het is niet zo dat Windows 7 stopt met werken, maar Microsoft stopt na ruim tien jaar wel met de ondersteuning en het uitgeven van (beveiligings)updates. Op 14 januari 2020 om precies te zijn. 

Microsoft raadt ten zeerste aan over te stappen naar Windows 10 voor januari 2020 om te voorkomen dat je in een situatie komt waarin je service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

De consequentie van het niet doorvoeren van beveiligingsupdates is dat je computers steeds kwetsbaarder worden voor virussen en andere beveiligingsrisico’s.

Voor je het weet is het 2020 en daarom is het belangrijk om nu stappen te zetten. In deze blog leest u wat u kunt doen.


Om inzicht te hebben in de omvang van het project begin je met inventariseren.

To do: Maak een overzicht van al uw Windows 7 computers.

Microsoft zal de meeste gebruikers met Windows 7 adviseren om over te stappen op een nieuw apparaat met Windows 10. In veel gevallen zijn er mogelijkheden om een upgrade naar Windows 10 op dezelfde hardware uit te voeren. Hiervoor dien je hardware te hebben die compatible is met Windows 10.

To do: Inventariseer je hardware en maak een overzicht welke hardware je wel en niet kunt gebruiken voor de overstap naar Windows 10.

Zijn alle geïnstalleerde applicaties compatible met Windows 10?

To do: Maak een overzicht van de applicaties en vraag om advies bij de leveranciers.

Met deze gegevens ben je al een aardig stuk op weg. Het gaat er nu nog om dat je een plan maakt hoe de migratie naar Windows 10 uitgevoerd gaat worden. Er zijn hier verschillende mogelijkheden en wij willen ze graag met je bespreken.  

Mocht je hulp nodig hebben bij je inventarisatie, dan kunnen wij je natuurlijk helpen door het uitvoeren van onze healthcheck. 

Daar wil ik meer van weten!